Algemeen

GEDRAGEN BESLUITVORMING

De School voor gemeenschapsvorming en initiatief begeleidt bij het toepassen en leren werken met gedragen besluitvorming. Met succes! Het draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe initiatieven (zoals woonprojecten (Eikpunt Nijmegen, Ubuntuplein Zutphen, Bosveld (Oosterwold), Centraal Wonen Haarlem), scholen en de ontwikkeling van zelforganisatie (o.a.en zelfsturend team van het CJG in Haarlem werken met gedragen besluitvorming.

Walter Hamers, Directeur woningbouwcorporatie Talis over gedragen besluitvorming en gemeenschapsvorming bij woonproject Eikpunt in Nijmegen

Introductie, workshop of training op locatie
Op verzoek verzorgen wij bij jou in je team, organisatie, school of woonproject een introductie, workshop of training die aansluit bij jullie eigen situatie en vragen.

Samenwerken als moderne gemeenschap

Begeleiding bij het leren samenwerken als moderne gemeenschap, vanuit een concreet vraagstuk dat speelt in de organisatie

Opleiding gedragen besluitvorming

De deelnemer leert hier het proces en de techniek van de gezamenlijk gedragen besluitvorming kennen en toepassen als deelnemer in besluitvormingsprocessen.

IN COMPANY Scholing gedragen besluitvorming

Opleiding procesbegeleider gedragen besluitvorming

Voor wie een opleiding gedragen besluitvorming heeft gevolgd. Naast inhoudelijke verdieping, leert de deelnemer hier het proces van gedragen  besluitvorming in groepen begeleiden. De enige leerweg is hier de ervaring en toepassing in de praktijk en de reflectie daarop. Dit houdt in dat de deelnemer 2x een stage loopt onder begeleiding, met tussentijdse reflectie van 2 uur.

Binnenkort meer over deze opleiding

GEMEENSCHAPSCOACHING

Opleiding tot gemeenschapscoach

Als enige in Nederland leidt de SvGI op tot Gemeenschapscoach. De opleiding kent verschillende modules die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd. Na het volgen van alle modules kan de deelnemer zich officieel gemeenschapscoach noemen en zich aansluiten bij het Netwerk van Gemeenschapscoaches van de SvGI

Basismodule Gezamenlijk gedragen besluitvorming (4x 1 dag)

Procesbegeleiding Gezamenlijk gedragen besluitvorming (2x 4 dagen, en 8x 2 uur reflectie)

Procesbegeleiding gemeenschapsvorming

Dit traject bestaat uit verschillende modulen:

  • Ontwikkellab Gemeenschapsvorming (5x 1 dag)

Tijdens het Ontwikkellab kan de gemeenschap reëel beleefd worden in de ontmoeting met anderen, wat een ‘gidservaring’ voor de toekomst wordt. Je ontwikkelt in het Ontwikkellab bewustzijn over moderne gemeenschapsvorming aan de hand van je eigen ervaringen ermee en je leert instrumenten voor gesprek en verbinding kennen waar je zelf mee verder kunt in je eigen professie.Ontwikkellab-Gemeenschapsvorming-1DOWNLOAD

  • Begeleiding Ontwikkellab Gemeenschapsvorming (5 x 2 dagen plus 5x een avond)

In dit traject leer je alle ins- en outs van procesbegeleiding bij gemeenschapsvorming kennen. Je verdiept je in de theorie, traint de onderzoekende houding, en eigent je het hele instrumentarium toe voor het begeleiden van (kleinere) groepen in een Ontwikkellab.

Binnenkort meer over deze module

WEZENLIJKE COMMUNICATIE

  • Het gemeenschapsvormende gesprek (3x 2 dagen)

In deze module leer je hoe je een gesprek zo inricht dat het gemeenschapvormend werkt.

Binnenkort meer over deze module

Overig aanbod

Het aanbod van SvGI is in ontwikkeling en breidt zich steeds uit. We verzorgen trainingen, workshops, lezingen, spreekuren en bieden begeleiding bij besluitvormingsvraagstukken.

Gemeenschapscoaches kunnen een beroep doen op de bij de SvGI aangesloten docenten als zij in de begeleiding van gemeenschappen ook een lezing willen aanbieden.

Over deze site

De school voor gemeenschapsvorming en initiatief werkt aan de ontwikkeling van mens en gemeenschap, in organisaties, woonprojecten, onderwijs en zorg.

Vind ons

Adres
Beckenstraat 1
7233 PC Vierakker
06-44426950
info@svgi.nl
KvK 52838552

Nieuwsbrief

© 2021 School voor gemeenschapsvorming en initiatief.

Mogelijk gemaakt door WordPressNaar bovenkant ↑https://talander.email-provider.nl/a/ghgr3ezqg6/l/zwz6jmjkeu/subscribe/form.html?source=https%3A//www.svgi.nl/opleiding/&_=1617966373188